Δημιουργία μασκότ

Κάθε σχολείο έφτιαξε δύο κούκλες-μασκότ από υλικά της επιλογής του. Δημιούργησαν και ένα ηλεκτρονικό πόστερ για καθεμία. Στη συνέχεια έγινε ψηφοφορία και από τις δύο τάξεις για το ποια θα ήταν η μασκότ του έργου Playroom.

Τα παιδιά, αφού έφτιαξαν την πρώτη κούκλα τους, πρότειναν διάφορα ονόματα γι' αυτήν και μετά ψήφισαν αυτό που τους άρεσε περισσότερο. Την ονόμασαν Παιχνιδοταξιδούλα.  Πατήστε πάνω στην εικόνα της μασκότ για να δείτε το slideshow. Για να φτιάξετε κι εσείς το δικό σας μπορείτε να πάτε στην ιστοσελίδα www.slideful.com.

Ψηφίζουμε για το όνομα της μασκότΦτιάχνουμε την παρουσίαση της μασκότ
ΠαιχνιδοταξιδούλαΤα παιδιά δημιούργησαν μία ιστορία γύρω από την κούκλα τους και την αποτύπωσαν στην ηλεκτρονική αφίσα που έφτιαξαν. Η ιστορία γράφτηκε σε συνδυασμό με μάθημα γραπτού λόγου στη γλώσσα.  Για τη αφίσα χρησιμοποιήθηκε το εργαλείο www.postermywall.com

Τα παιδιά γράφουν την ιστορία της μασκότ

Τα παιδιά κατασκεύασαν και δεύτερη μασκότ, χρησιμοποιώντας ένα μικρό τετράδιο. Έγραψαν μέσα μηνύματα προς τους συνεργάτες τους, γι΄αυτό την ονόμασαν Γραμματούλη.  Έπειτα, έπλασαν την ιστορία της κι έφτιαξαν γι΄αυτήν μια ηλεκτρονική αφίσα. Πατήστε πάνω στην εικόνα της δεύτερης μασκότ για να δείτε την παρουσίαση.Παρακάτω βλέπετε τις κούκλες που έφτιαξαν οι συνεργάτες μας.Τα παιδιά δημιούργησαν και τοποθέτησαν κάτω από κάθε μασκότ ένα Answergarden όπου  οι μαθητές έγραφαν με μία λέξη τι εντύπωση τους έκανε.
Οι μαθητές του σχολείου μας δημιούργησαν μία ψηφοφορία έτσι ώστε να ψηφιστεί η καλύτερη μασκότ. 
Κατόπιν τα παιδιά ψήφισαν ποια από τις τέσσερις κούκλες θα ήθελαν για μασκότ του έργου. Στην ψηφοφορία που βλέπετε παρακάτω, οι μαθητές αν ήθελαν μπορούσαν να ψηφίσουν 2 μασκότ και να γράψουν και κάποιο σχόλιο γι΄αυτές. Χρησιμοποιήθηκε το εργαλείο Tricider.  Το αποτέλεσμα ήταν αναπάντεχο αφού ο Γραμματούλης και ο Haydar ισοψήφισαν. 
Οι δύο νικητές παρουσιάστηκαν με ένα μικρό βιντεάκι που δημιουργήθηκε με το εργαλείο Animoto.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου