Δραστηριότητες γνωριμίας

Αρχικά, τα παιδιά συστήθηκαν στο φόρουμ, γράφοντας τα ονόματά τους.


Έπειτα, έγινε μία συνάντηση γνωριμίας μέσω Skype.  Τα παιδιά συστήθηκαν και αντάλλαξαν κάποιες πληροφορίες για το σχολείο τους. Οι εκπαιδευτικοί βοηθούσαν στη μετάφραση.
   Στη συνέχεια τα παιδιά έδωσαν μια μικρή συνέντευξη σχετικά με αυτά που ήδη γνωρίζουν για την Τουρκία. Παρακάτω βλέπετε στιγμιότυπα των συνεντεύξεων.                                          


                                                                                

Ώρα λοιπόν, να γνωρίσουμε καλύτερα τη χώρα των συνεργατών μας κι εκείνοι τη δική μας. Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μία ταινία μικρού μήκους που να περιγράφει το ταξίδι της κούκλας που θα φτιάχναμε, στην Τουρκία. Με ιδεοθύελλα, τα παιδιά κατέγραψαν τι χρειάζεται να γνωρίζει και τι είδους προετοιμασία πρέπει να κάνει κανείς πριν ξεκινήσει ένα ταξίδι.


Ακολούθως, συνεργάστηκαν με τους εταίρους τους για τη δημιουργία ενός εννοιολογικού χάρτη, όπου και οι δύο τάξεις θα συνεισέφεραν τις ιδέες τους για την οργάνωση των ταξιδιών στην Ελλάδα και στην Άγκυρα. Πρότειναν αξιοθέατα, καταλύμματα και εστιατόρια. Για αυτόν τον συνεργατικό χάρτη έγινε χρήση του εργαλείου https://bubbl.us , όπου μπορεί κανείς να δημιουργήσει έναν εννοιολογικό χάρτη και να προσκαλέσει και άλλους χρήστες που θα έχουν τη δυνατότητα να τον τροποποιήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου