Παραδοσιακά παιχνίδια

Ήρθε η στιγμή να παίξουμε παραδοσιακά παιχνίδια! Σε αυτή τη δραστηριότητα το κάθε σχολείο έπαιξε δύο παραδοσιακά παιχνίδια της χώρας του και τα βιντεοσκόπησε. Ακολούθως, τα έδειξε στους συνεργάτες του κι εκείνοι έπρεπε να μαντέψουν τους κανόνες του κάθε παιχνιδιού. Στη συνέχεια η κάθε τάξη έφτιαξε μια παρουσίαση περιγράφοντας τους κανόνες των παιχνιδιών της χώρας-εταίρου. Τέλος, έπαιξε και βιντεοσκόπησε τα παραδοσιακά παιχνίδια της άλλης χώρας.

Το τουρκικό σχολείο παρουσίασε το παιχνίδι Bezirganbaşi, που μοιάζει πολύ με το 'Περνά Περνά η μέλισσα' ...... και το Mendil Kapmaca, που μοιάζει πολύ με το 'Μαντιλάκι'.
Το δικό μας σχολείο αναβίωσε και παρουσίασε ένα τοπικό Παλαιοχωρινό παιχνίδι που παιζόταν από παλαιότερες γενιές Παλαιοχωρινών.
Παρουσίασε επίσης το 'Ειρήνη και Πόλεμος'.
Στη συνέχεια το κάθε σχολείο παρουσίασε τα δύο παιχνίδια του στο άλλο. Για το σκοπό αυτό έγιναν δύο διαδικτυακές συναντήσεις στο Watch2gether. Πρόκειται για ένα εργαλείο στο οποίο ο χρήστης μπορεί να μοιραστεί το βίντεό του με άλλους χρήστες, παρακολουθώντας το όλοι μαζί συγχρόνως και ταυτόχρονα να σχολιάζοντας στο chat που υπάρχει. Εμείς παρακολουθήσαμε όλοι μαζί συγχρόνως τα 4 παραδοσιακά μας παιχνίδια και στο chat το κάθε σχολείο προσπαθούσε να μαντέψει τους κανόνες του παιχνιδιού το οποίο παρακολουθούσε.

Παρακάτω βλέπετε τους μαθητές μας να παρακολουθούν το παιχνίδι Bezirganbaşi και τους συνεργάτες τους να τους βοηθούν να μαντέψουν τους κανόνες.Παρακάτω βλέπετε ένα δείγμα του πώς εργαστήκαμε μέσα στην τάξη.
Στη συνέχεια οι Έλληνες μαθητές έπαιξαν Bezirganbaşi και Mendil Kapmaca ...
Να σημειωθεί ότι το τραγούδι που λένε οι παίκτες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μεταφράστηκε στα αγγλικά από την εκπαιδευτικό του σχολείου της Άγκυρας και κατόπιν στα ελληνικά από την εκπαιδευτικό του σχολείου μας. Έπειτα, μαζί με τα παιδιά προσαρμόσαμε τους ελληνικούς στίχους στη μουσική κι έτσι δημιουργήθηκε η ελληνική εκδοχή του τραγουδιού. Ο Haydar  έπαιξε μαζί μας φυσικά!

Οι μαθητές από την Άγκυρα έπαιξαν 'Τα καρύδια' και 'Ειρήνη και Πόλεμο'.

Οι μαθητές των δύο σχολείων έγραψαν σε Padlet τις εντυπώσεις τους για τα παιχνίδια που έπαιξαν.Στη συνέχεια οι Έλληνες μαθητές δημιούργησαν μία παρουσίαση όπου περιγράφονται οι κανόνες των τουρκικών παραδοσιακών παιχνιδιών. Έγινε χρήση του εργαλείου Slidetalk. Με αυτό το εργαλείο ο χρήστης μπορεί να πληκτρολογήσει το κείμενο που θέλει να ακούγεται κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Έτσι, σε κάθε διαφάνεια ακούγεται η περιγραφή της.
Οι συνεργάτες μας από την Άγκυρα παρουσίασαν τους κανόνες των παιχνιδιών 'Τα Καρύδια' και 'Ειρήνη και Πόλεμος'.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου